Relaterade spel

Kapplöpningar av olika slag har varit populära länge. I synnerhet häst- och hundkapplöpning med hästkapplöpning i spetsen. När det gäller hästkapplöpning är det i första hand trav som är den stora publikfavoriten. Trav skiljer sig från hundkapplöpning i flera avseenden de mest uppenbara, förutom att det är två olika djurarter som tävlar så har man i trav en kusk som sitter i en sulky som manar på hästen medan man i hundkapplöpning låter hundarna springa ensamma med en tyghare som motivation. Efters om det här är en populär sport med stort underhållningsvärde så har man så klart tagit fasta på det och skapat spel med temat.

Travspelet  – brädspel
Det finns ett oerhört spännande och roligt travspel i den klassiska brädspelsformen. Travspelets grundide är väldigt enkelt, varje spelare ska köpa hästar som man sedan ska tävla med och vinna pengar, den som har mest pengar när spelet är slut vinner. Spelet är uppdelat i olika delmoment  där man börjar med att köpa två hästar. Hästarna auktioneras ut och deltagarna får lägga bud på den häst de vill ha. Efter att alla har fått köpa två hästar var så börjar träningsfasen. Här ska man med hjälp av tärningar och en liten träningsbana. Här kan man samla på sig trävningskort som kan ge hästen extrasteg, kunna slå sig lös när den är trängd och andra fördelar under själva loppet.  Innan det är dags att starta den trejde delen, själva loppet, så får man betta på hästarna. Precis som i vanlig betting så lägger man en summa pengar på den eller de hästar man tror har störst chans att vinna och man får sedan utdelning på sina betts beroende på hur mycket pengar som satsats totalt och hur mycket pengar som satsats på den vinnande hästen.

Detta genomförs tre gånger och i varje omgång så är det två lopp. Ett långlopp och ett kortlopp. Man köper två hästar per omgång och de får bara tävla i ett lopp var så båda hästarna kommer att användas.

Travspelet – Online
Det finns också ett travspel online som kallas travzonen. Travzonen är ett managerspel där man ska sköta sitt eget stall med travhästar, personal, byggnader och allt annat som innefattas  i sporten. Det är antaligen ganska likt championship manager som är ett mangerspel baserat på fotboll istället för hästar. Man spelar mot spelare från hela världen och det är ett väldigt heltäckande och djupgående spel som kräver stor kunskap för att bemästra. Tycker man att det är roligt med avancerade spel där man måste tänka, planera och ha bra strategi och taktik så är travzonen ett spel för dig.

Andra travspel
Det finns även virtuella travspel som ska försöka att återskapa känslan att vara på travbanan och spela för pengar. Net Entertainment som är den största casinomjukvarotillverkaren i världen har bland annat ett travspel som heter Golden Derby. Man börjar spelet genom att läsa tabellen där man ser alla startande hästar och oddsen på dessa. Detta spel går att spela för låtsaspengar på NetEnts hemsida eller för riktiga pengar och med riktiga chanser att vinna. Ser man till att skaffa en bra insättningsbonus eller no depositbonus får man dessutom en gratis chans att vinna när man spelar detta har möjlighet att betta för riktiga pengar utan att riskera några av sina egna. Efter att man bestämt sig för vilken  eller vilka hästar man vill spela på så lägger man sina betts. När detta är klart så klickar man på start race. Man tas då till en virutell bana med virtuella hästar som kör ett race. Håll tummarna för din häst  och hoppas på att vinna pengar. Det är inte riktigt samma sak som att spela på riktiga hästar man det är ett ganska roligt spel och det kan vara underhållande att spela detta Golden Derby som lite avkoppling ibland.